Slovák Beňuš triumfoval na C1 mužov vo Francúzsku

02.07.2011 Celý región

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Matej Beňuš.Foto: SITA/ Peter Pašuth
L´ARGENTIÉRE LA BASSÉE 2. júla (WEBNOVINY) - Slovák Matej Beňuš suverénnym spôsobom triumfoval vo finále pretekov C1 v rámci 2. kola Svetového pohára vo vodnom slalome vo francúzskom stredisku L´Argentiére la Bessée.

Obhajca minuloročného celkového prvenstva vo SP zvládol trať bezchybne, bez jediného nedovoleného dotyku bránky. O takmer dve sekundy pomalší bol strieborný Španiel Ander Elosegi, bronz si vypádloval Čech Stanislav Ježek. "Sú to neopísateľné pocity, som veľmi šťastný. Je to moje premiérové prvenstvo v pretekoch Svetového pohára, to býva vždy najemotívnejšie," neskrýval svoju radosť v rozhovore pre SITA slalomár ŠKP Bratislava.

Svoju výbornú formu naznačil už v kvalifikácii, v ktorej rovnako zvíťazil. "Tento areál mi veľmi vyhovuje. Je to prírodná voda, jazdí sa mi na nej veľmi dobre. Už v nedeľu po pretekoch sa presúvame do nemeckého Markkleebergu, kde sú na budúci týždeň ďalšie preteky. Urobím všetko pre to, aby som si tieto nádherné pocity zopakoval," dodal Matej Beňuš. Druhý slovenský slalomár v desaťčlennom finále Karol Rozmuš uzatváral výsledkovú listinu tejto kategórie.

Oficiálne výsledky:

C1 muži: 1. Matej Beňuš (SR) 111,65 (0 trestných sekúnd), 2. Ander Elosegi (Šp.) 113,37 (2), 3. Stanislav Ježek (ČR) 114,12 (0), 4. Nicolas Peschier (Fr.) 114,54 (0), 5. Christos Tsakmakis (Gr.) 114,60 (0), 6. Denis Gargaud Chanut (Fr.) 115,39 (0), ... 10. Karol Rozmuš (SR) 124,08 (4)
 

Vyberte región